Over Dick

Dick is in 1950 geboren (en getogen in Arnhem). In 1986 begint hij, geïnspireerd geraakt door huize De Borg nabij Denekamp, met het maken van pentekeningen.

 

Daarna volgen allerlei tekeningen van huizen en gebouwen uit zijn eigen omgeving. Doordat zijn pentekeningen veelal gebaseerd zijn op gebouwen uit Arnhem worden deze ook vaak gebruikt in krantenartikelen. Zijn werk is op een gegeven moment als wekelijkse rubriek opgenomen (Verliefd op Arnhem) in de Arnhemse Courant, later De Gelderlander waarbij de teksten werden verzorgd door Harry van der Ploeg. Vervolgens maakte hij ook eenzelfde soort serie, genaamd ‘Verliefd op de Liemers’. Ook zijn er inmiddels sets vervaardigd met ansichtkaarten te koop.

 

Deze passie voor kunst maakt dat Dick zich vanaf 1988 ook bezighoudt met andere disciplines, zoals het maken van acrylverfschilderijen en pastels. Daarin laat hij weer een heel andere veel vrijere kant zien. Deze is, in tegenstelling tot de zwart/witte pentekeningen, veel uitbundiger qua kleur. Hij heeft met deze schilderijen een aantal series gemaakt die u kunt zien bij werk. Er is gekozen voor een weergave per categorie.